Sulzer протега потопни одводнување XJ серија

Sulzer го додаде XJ900 на своите XJ серија потопна одводнување пумпи наменета за рударство, тунели или изградба.

Sulzer воведе серија XJ одводнување на потопни пумпи во 2012 година и е XJ900 спектар продолжување на перформанси од серијата. Компанијата вели дека е економичен и сигурен опција за одводнување апликации.

Новиот пумпа е опремена со високо ефикасни електричен мотор со номинална вредност 90 kW за 50 Hz пазари и 108 kW (145 КС) за 60 Hz пазари. висока ефикасност IE3 мотор и нов хидраулика во комбинација со ниско триење лежишта за намалување на загубите на енергија. Како резултат на тоа, вкупните трошоци за енергија се ниски, а присуството на јаглерод на е намалена.

Хидрауличните дизајн овозможува едноставно конверзија помеѓу високо главата и висок проток конфигурации и значи дека производителите можат да акции помалку пумпи и се уште имаат право хидраулична моќност за специфични за определена апликација.


Време на мислењето: Feb-19-2020